2020-01-15 370 瀏覽
又係bookmark左好耐嘅餐廳,不過荃灣真係好遠,今日去開嗰頭終於有機會試❗️一路都聽聞佢嘅湯底好正,同朋友兩個人都叫左湯餃,試左4款餃子🥟,隻隻都勁大爆曬餡,每人食六隻都飽曬。·<🐟魚膠淮山煲豬骨湯>個湯底真係好正好香好濃好好味🤤超驚艷❗️飲落真係有家的味道,有好香嘅魚味,朋友嗰碗仲有塊魚膠,不過有冇湯渣呢家野就要睇下好唔好彩啦。·<🐷韭菜豬肉餃>餡料嘅調味好到位,肉嘅比例係多過韭菜嘅,但都有好濃嘅韭菜味,呢款都算係比較重味嘅一款,都係四款中我最鐘意嘅👍🏼·<🐷雲耳白菜豬肉餃>好少食用白菜做餡嘅餃子,一食落口啲白菜嘅味就爆曬出嚟,而且白菜粒都幾大,食落略嫌有少少硬🤔·<🐔香菇木耳雞肉餃>冬菇切得幾大粒,一食就令我諗起屋企嘅冬菇蒸雞,不過就唔係好有雞味啦。木耳份量都唔係好夠,冇左嗰種爽口嘅感覺。·<🐷粟米三色椒豬肉餃>三色椒做餡真係未見過,覺得好特別,果然係好有椒味,唔係青椒嗰種草青味,而係黃椒嘅甜味😛整體食落好清新👍🏼·餃子皮唔厚,4款餃子嘅味都主要來自餡料嘅蔬菜,咁樣就唔怕好快食滯👍🏼我就鍾意食菜多過肉,
<🐟魚膠淮山煲豬骨湯>

<🐷韭菜豬肉餃>

<🐷雲耳白菜豬肉餃>

<🐔香菇木耳雞肉餃>

<🐷粟米三色椒豬肉餃>

餃子皮唔厚,4款餃子嘅味都主要來自餡料嘅蔬菜,咁樣就唔怕好快食滯👍🏼我就鍾意食菜多過肉,如果佢多啲菜我都唔介意😛每份餃子都配上菜脯,有少少麻辣,就咁食都好正!