2022-06-01 64 瀏覽
海膽仔新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖新蒲崗一向都好多好嘢食,之前朋友介紹過呢間日式居酒屋,最出名係食海膽,生蠔既,呢到價格合理又坐得舒服,一試就愛上左啦,難得今日又黎開呢頭做嘢,當然要黎幫襯下啦即開生蠔生蠔有好幾款可以選擇,分別有黎自日本同法國既,如果想size大d既,可以揀日本令和怪物,一上檯見到真係有5隻手掌咁大,望落好新鮮,入口肥美夠晒Creamy, 而且仲有啖啖既海水味,岩晒我口味倍化帶子吞海膽每次黎都一定會點呢樣,絕對係必食item, 超大粒厚身既XL Size 帶子夾住新鮮既海膽,食落完全無腥味,無得頂呀 刺身定食呢個刺身定食真係堅抵,配埋白飯,麵豉湯同埋沙律,而刺身拼盤入面有成7款,分別有三文魚,牡丹蝦,北寄貝,油甘魚,吞拿魚,帶子,希靈魚,而我自己最驚喜既就當然係個兩隻牡丹蝦啦,真係好大隻,食落仲好鮮甜。。甲羅燒配法包第一次係日本食過之後就愛上左,係蟹蓋入面鋪滿左蟹羔同蟹肉,再將生雞蛋混埋一齊食,味道係最好架,食得出陣陣蟹羔既香味,無論即食或者搽落法包到都一樣咁滋味香草蕃茄煙三文魚沙律新鮮既沙律菜配埋煙三文魚同車尼茄,感覺好Fresh, 食完非常開胃,呢
海膽仔
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

即開生蠔

倍化帶子吞海膽

刺身定食

甲羅燒配法包

香草蕃茄煙三文魚沙律
新鮮既沙律菜配埋煙三文魚同車尼茄,感覺好Fresh, 食完非常開胃,呢一味做前菜一流呀