Main St. Deli (已結業)

2022-08-19 1059 瀏覽
當日3個人去食,叫咗Buffalo chicken wings 6pcs, Chef salad, Moster burger, Rainbow cake~Waiter好細心咁提我moster burger本身都配有沙律同薯條,問我係咪仲要另外再叫chef salad, 我好自信咁話係,結果……真係食唔哂😂一坐低就送咗兩碟小菜,有3條醃小黃瓜(原條)同一小碟酸菜兩款都好酸😂就咁食唔係好慣,但後尾食到好飽嘅時候,用黎消濟就幾啱用~然後就開始上菜喇,首先係Buffalo Chicken Wings個醬汁又係偏酸…伴菜又有一小碟酸菜,同幾條原味蔬菜條,好清新😂Chef Salad好…大…兜…有烤雞胸肉、烤牛肉、芝士、牛油果、雜菜等等,仲有兩款dressing啲烤肉有幾塊幾嫩,但有幾塊又幾鞋,睇彩數~而其他材料就好新鮮主角Moster burger真係勁量級呀,成個炒餸鑊咁大!Waiter又係好細心,比我地影下相先,影完相之後,佢會拎返去廚房幫我地切件切完件之後,由側面睇更加清楚見到佢唔止多餡,連塊包都特別厚,淨係一塊包本身都好似普通蛋糕切餅咁高身了餡料就有安格斯牛肉、煙肉、炒洋蔥、煎蛋、牛油

一坐低就送咗兩碟小菜,有3條醃小黃瓜(原條)同一小碟酸菜

然後就開始上菜喇,首先係
Buffalo Chicken Wings

好…大…兜…

主角Moster burger
真係勁量級呀,成個炒餸鑊咁大!
餡料就有安格斯牛肉、煙肉、炒洋蔥、煎蛋、牛油果、蘑菇、生菜、蕃茄、醃青瓜
雖然牛肉都有少少鞋,但冇其他comment講得咁差,反而塊牛肉真係好香好濃味,唔錯!仲有炒洋蔥勁甜好好味!其他餡料都落得好足,個包我地切開咗6件,每件都有齊哂以上餡料,唔會因為餡料鋪得唔勻面有幾塊少咗料架
個包真係超大,我以為每人食2件可以食得哂,點知每人食咗1件已經飽哂停哂手😂其實佢1件嘅份量已經等於一個m記包😂所以最後我地要打包

最後因為同行有人生日所以叫咗件rainbow cake,蛋糕又係好高身😂味道冇乜特別,偏甜,但彩虹色嘅賣相幾啱打卡~

呢間餐廳兩位waiters都好有禮同好友善~食得都幾開心😊

Bufallo Chicken Wings