2015-10-27 957 瀏覽
2樓一出LIFT就會見到呢個咁SHARP既餐廳門口,望住啲野食相都已經好肚餓,好想食。可能因為閒日,七點幾八點去到,等左幾分鐘好快就入得。餐廳黎講,面積算幾大,入到去裝修同氣氛都唔似係係工廈。坐低之後,望住個餐牌樣樣都好想試,一路都揀唔到,問左老闆娘有咩介紹之後就叫左一個飯一個小食一杯飲品。最先到既就係呢杯野飲,本身無咩期待同普通焦糖朱古力有咩分別,但一試就飲到真係略帶鹽味,所以就算有好多CREAM都唔會覺得好甜好膩,幾特別。 之後呢個小食都真伙無介紹錯,酒味唔算濃,有忌廉味但又唔會太膩,仲KEEP到蜆既鮮味。好足料,唔會有啲得個殼或者未開晒,真係要比個LIKE。 最後呢個飯真係世界級,本身都唔係好知呢個飯係用咩整,純粹貪得意叫左,點知食左就發現真係好好味,每粒飯都比啲汁包住,再加埋隻溫泉蛋MIX埋真係好PERFECT,一個人食完呢個都已經起碼八成飽。

海鹽焦糖朱古力咖啡
忌廉白酒大蜆
牛肝菌意大利飯配溫泉蛋
題外話/補充資料: 入面有一間20-30人既房,可以BOOK黎做聚餐地點,都係一個唔錯既選擇。
5 分鐘 (堂食)
海鹽焦糖朱古力咖啡
忌廉白酒大蜆