2016-12-14 349 瀏覽
自離開觀塘工作以後都無再踏足呢個地方,一黎太人煙稠密,二黎無呢個需要,但係由於越開越多有質素的工廠區樓上餐廳,還是來一下比較好吧🤔。用作活化工廠大廈的Cafe,多以美觀的裝修取勝,無架地方大,點玩都得,而呢間The Base應該係行簡約工業風吧~我喜歡佢成塊木板咁上菜,好正點~😬。呢個係三層大菇漢堡,三隻大菇喎!每層用芝士夾住喎!仲有隻太陽蛋喎!隔離成大兜薯格喎!就算share都會飽死🙈。但要說,好味!個菇好juicy,個包夠鬆軟(繼 Shake'em Buns之後排第二好味🙈)薯格即叫即炸,熱辣辣真心抵抗不了,雖然話戒炸野但都忍不住食左幾塊😋。然後,是成棵上的沙律菜!第一次見這樣的菜!除了上碟方式以外,佢個汁係冬蔭功口味!超級好食!有點辣而且冬蔭功味好濃~個菜雖然好清也有點乾,但加埋呢個汁完全可以輕易完食~😋

三層菇漢堡!
冬蔭功汁原棵沙律菜