2018-06-22 1803 瀏覽
呢間工廈日式cafe令我地覺得好有驚喜🤤首先,冇諗過佢地既環境係坐得咁舒服,而且安靜既環境播住輕鬆愉快既音樂,加哂分呀♥️坐lift到左之後再行多幾級樓梯就黎到嫁喇,唔會覺得難搵之餘仲有d隱世既感覺😁空間就算幾開揚,都唔會吵,好relax。佢地既坐椅,有厚厚既坐墊坐得特別舒服,簡潔既顏色,有木材色,白色同綠色。令人睇得好舒服😯而且佢地仲有個area 係專賣日本既野!!等野食時侯都可以黎買下野,打發下時間,什至可能俾你執到寶tim😗😗而呢個area主要賣skin care既產品,之後係一d雜貨/擺設,睇到眼花撩亂😏😏講返小小要求先♥️做個好食客。佢地唔同時段都設有最低消費。重點係 唔係繁忙時間,你想坐幾耐都得嫁!🎉係呢個密度高,生活急速既香港到生活。有個唔會主動限你時,又舒服既地方,真係小有🐒🐒呢個准山好爽口,有d似黃瓜既口感同味道,作為小食,佢真係好開胃嫁,而且味道好濃郁,所以一碗有多幾個人些牙就更滿足❤️鮮 鮮 鮮! 蝦有成三大隻,沙律菜好爽口,而且落左小小沙律醬油,再落沙律醬,加上少少嘅蟹*子*,層次爆燈😋😋第一次食茶漬飯,真係好特別,份量小小,配料多多,魚,蝦,青口,帶子等配料都係齊哂

准山醬汁漬

大蝦蟹籽沙律

海鮮土壺茶漬飯

第一次食茶漬飯,真係好特別,份量小小,配料多多,魚,蝦,青口,帶子等配料都係齊哂😗😗 撈埋嚟食,有啲似細個最鍾意湯撈飯嘅感覺😋佢哋呢個淡淡既茶香+新鮮嘅食材,而且飯粒吸收咗茶嘅味道,非常之好味😎😎

要幾多,就自己落,自己動手,自己食😁😁
燒明太子雞翼

雞翼炸得好香脆,粒粒漲卜卜既明太子,唔會好油膩。 雖然雞翼唔係好大隻,入面包住厚厚嘅明太子,雞肉亦都好嫩滑,調味適中好啱我地口味😗
汁燒原隻魷魚筒

魷魚筒好大條,肉質唔算好實,幾有咬口❤️夾埋佢地既醬汁,甜甜咸咸好好味😋

而且店員既服務,廚師用料既配搭都好用心,所以呢餐飯真係好有驚喜呀🤩🤩🤩
准山醬汁漬
大蝦蟹籽沙律