2020-11-28 2407 瀏覽
放工山長水遠專登走去觀塘拎狗罐頭乾脆食埋晚飯先番屋企上網搵呀搵見到位於駱駝漆大廈五樓嘅掌壽司好似幾好評決定就食佢日式年糕年糕口感軟糯煙韌加埋紫菜鋪面燒咬落脆脆地咁連平時唔太鍾意年糕嘅我都覺得幾好食雞泡魚乾雞泡魚乾應該係加咗啲味淋落去燒食落幾鮮甜而且剪成條配沙律醬食夠哂惹味用嚟佐酒啱哂時令刺身盛五款時令刺身: 三文魚肉厚切肥美;油甘魚肉細緻滑嫩;牡丹蝦肉細綿清鮮;帆立貝粒肉厚彈嫩;活赤貝肉爽脆清甜火炙左口魚邊壽司/蟹膏軍艦/香蔥吞拿魚腩軍艦左口魚邊魚脂豐富經過灸燒油潤甘香;滿滿嘅蟹膏醬鹹香甘甜絕對真材實料;吞拿魚腩打蓉質感綿密柔順簡單配搭碎蔥已經好正雞肉野菜卷雞皮焦脆同時雞肉保持嫩滑多汁配搭野菜口感豐富得嚟又夠清新輕盈吉列廣島蠔吉列漿粉透薄炸完金黃酥脆咬落廣島蠔肉飽滿鮮嫩新鮮熱辣食嘅仲有少少爆汁真心要試澳洲和牛壽喜燒鍋配烏冬壽喜燒鍋醬油甜香濃醇加埋野菜煲煮柔順溫和澳洲和牛牛脂香濃而且油花細密蘸埋溫泉蛋汁口感更加柔嫩
放工山長水遠專登走去觀塘拎狗罐頭乾脆食埋晚飯先番屋企

日式年糕