2020-09-03 1788 瀏覽
食過晚餐,覺得佢嘅性價比都幾高!難得同男朋友今日去觀塘拍拖,一於帶佢嚟呢度試吓鍾意食牛嘅男朋友一定唔會揀食牛扒,比起晚上食,晏晝食牛扒嘅價錢更加抵燒紐西蘭肉眼扒$138 ,呢個價錢真係比晚上食抵食!望落去覺得酒油感十足,切落去牛扒真係有五成熟,火候控制得好好,鮮嫩嘅血紅色望落去賣相相當唔錯,肉眼扒肉質比較嫩,入口大有牛香味,雖然旁邊有醬汁,不過個人覺得牛香味已經好,沾上會蓋過牛油香味,所以單食味道更加好😽每次令我有選擇困難症一定係揀漢堡包定意粉,今次一心一意揀咗佢哋嘅經典自家製牛肉漢堡$148 ,如果覺得唔夠喉嘅可以另外再加配雙重芝士,蘑菇,煙肉,煎蛋等等嘅食材,不過應該只有男士先會加配吧?🤣🤣🤣因為加埋薯條同飲品其實份量已經好足夠自家製漢堡扒以手打牛肉作招徠,食落去比起出邊嘅機制漢堡扒口感更加正!切落去漢堡扒充滿肉汁,食起上嚟嘅時候的滴成手都係😂😂😂 食起上嚟有啲呢Hea,除此之外更有芝士,蕃茄片同生菜,減低漢堡油膩感,食美式漢堡最重要嘅一定係旁邊嘅酸瓜,都可以減低油膩感。牛扒同漢堡都有薯條做配菜,薯條熱辣辣,外脆內軟,相當惹味☺️飲品方面叫咗呢杯Chocolate Factory,因

因為加埋薯條同飲品其實份量已經好足夠

飲品方面叫咗呢杯Chocolate Factory,因為係特飲關係所以冇得加配,朱古力嘅味道都幾重,不過始終係美式朱古力產品,所以甜度有點高,如果冇咁甜相對會吸引啲❤️

整體方面嘢食係幾高質素,好明顯食得出嘢食有用心製作,性價比幾高!

2020-08-29
  • Moreish牛肉漢堡