2019-03-10 57 瀏覽
今日同女朋友去觀塘行街 咁我就問佢想食咩(晚飯) 女朋友話天氣凍凍地 想食D辣野 最後膽粗粗係Openrice到揾左呢間川菜食 係工廈入面既私房菜 感覺幾特別 就試一試佢我地6點幾去到就人比較少 大概食左半個鐘到 就多返幾枱人(本身枱都唔多 最好Book左枱先或去之前打電話問一問)入正題 食川菜點可以冇口水雞(我同女朋友都唔食得辣 所以叫左少辣)口水雞味比較鹹個人覺得川菜就係咁 辣味方面 好香但可能叫左少辣 好岩我地 唔太辣 麻味方面我覺得好好 因爲唔鐘意太麻 係岩岩好 👍👍👍跟住叫左個水煮牛 超級香 唔知點解有陣花生醬既香味 牛係用牛柳 唔係普通冰鮮牛 食起上黎多一分口感 辣度一樣都係叫左少辣 芽菜同金菇都好入味 仲叫左2串巴蜀豬串骨 肉質比較林 唔會痴牙 味道比較似燒豬仔骨 好香 唔痴骨 一口接一口 幾啖就食晒 想叫多2串 但又驚食唔晒 最後都係冇叫最後叫左個酸辣雲耳炒椰菜花 少少酸地 再搭配濃味既芡汁 成個菜都好入味 連雲耳同秀珍姑都勁入味 成晚都好滿足 冇令我同女朋友失望 下次再黎會叫多D人

成晚都好滿足 冇令我同女朋友失望 下次再黎會叫多D人 可以食多D ☺️☺️☺️