餐廳: 渝酸辣粉
資訊:

2017-02-18 753 瀏覽
天氣凍凍地,想搵間食辣嘢嘅餐廳。咁岩搵到間食川菜嘅,八點幾去食,餐廳門外排滿人,等左15分鐘左右先有得食兩人叫咗雞絲擔擔加面底,唔辣嘅麻辣口水雞(例)、涼拌拼盤,兩個嘅辣度都係小小辣,因為我哋兩個都唔係好食得辣,食辣都係想刺激下味蕾。雞絲擔擔麵味道唔算突,但同辣嘅嘢食一齊食,中和下啲辣度都係幾好,加左底夠兩個人食(唔算大食的話)涼拌拼盤係最好食,有青瓜、木耳同埋茄子,三樣都好食,開胃兼醒神。木耳係唔辣嘅,好香麻油味。男朋友話最好食係麻辣口水雞,啲雞好滑,份量過得去啦。但我就覺得,唔係好夠麻,而且雞唔算入味。整體來講都幾高分,不錯可再試。
天氣凍凍地,想搵間食辣嘢嘅餐廳。

兩人叫咗雞絲擔擔加面底,唔辣嘅

整體來講都幾高分,不錯可再試。
2017-02-17
  • 涼拌拼盤