2019-10-01 2736 瀏覽
早幾日經過附近見到e到有部夾公仔機🧸幾得意就走入去望下👀, 不過原來就嚟收鋪😅 後尾發現原來係間食辣野🌶嘅餐廳嚟🍽, 我同男朋友都嗜辣😍🌶, 所以今日決定捉埋男朋友過嚟一齊玩同食😆牆身好似百子櫃咁, 打卡一流🤳🏻📱😂, 入面仲有唔同星座♈♉嘅運程, 幾得意😊餐廳環境真係幾大, 枱與枱嘅距離都隔得遠而且位置幾大, 所以都坐得幾舒服😊 我同男朋友就叫左兩個午市套餐🕛🍱, 一個小食同一個甜品😋😋 前菜花生同炸黃豆, 味道有別於平時食嘅齋鹽味🧂花生同黃豆, 佢係有少少惹味帶點甜嘅粉撒係面, 食落口卜卜脆, 幾好味, 佐酒一流!🍻慾望酸梅汁同熱情果梳打🍹, 酸梅汁味道唔錯, 幾開胃, 熱情果梳打酸酸甜甜, 好濃郁嘅熱情果味, 幾好飲😋口水雞🐔(少辣), 小食嚟講份量都算幾多, 平時食嘅口水雞好多時都暖嘅, 但E個係夠凍嘅, 雞肉幾滑, 雞肉多骨少, 醬汁濃郁美味, 我地係頭一輪嘅客人但口水雞都非常入味, 推介!👍🏻 口水雞嘅底部有青瓜🥒鋪底, 我同男朋友都覺得d青瓜幾好味, 可以做一道小食😂牛肉麻辣香鍋🐂🌶🥘(少辣), 真!心! 勁!大!碟!😱, 香鍋主要有辣椒🌶, 芽菜, 薯仔片🥔, 木耳,

牛肉麻辣香鍋🐂🌶🥘(少辣), 真!心! 勁!大!碟!😱, 香鍋主要有辣椒🌶, 芽菜, 薯仔片🥔, 木耳, 蓮藕同牛肉🐂, 香味撲鼻🤤, 辣度ok👌🏻, 所有配料都非常入味, 蓮藕爽脆, 薯仔香口! 推介!

酸菜魚麵🐟🍜(中辣), 湯同麵係分開上嘅, 湯味濃郁, 辣度足夠, 酸菜唔錯, 窩荀入味! 魚肉夠簿, 味道唔錯, 不過唔算好滑, 有少少骨, 麵條正常, 不過不失😊

食飽飽當然要食甜品啦🙈😈, 之前係其他地方食過紅糖糍粑, 覺得幾好味, 一直都好想再食過😋, 今次見到當然要叫嚟食😊
紅糖糍粑, 熱辣辣嘅糍粑外脆內軟, 加埋少少甜嘅黃豆粉同紅糖汁, 正!🤤🤤
總結: 食物質素高, 份量多, 午市價錢非常平民💵, cp值高。值得一讚嘅係通常咁重口味嘅野都會食完好口渴🥛, 但E間食完無咩口渴感覺!👍🏻
📢小建議:小辣味道唔算好辣, 所以食得辣嘅朋友仔建議食中辣以上, 會過癮d😝😝
2019-09-28
  • 熱情果梳打