成日行過尖沙咀都會睇到呢間舖頭,之前夜晚經過happy hour要排隊入,但而家疫情關係5:00pm左右經過見冇人排收入咗去。舖頭啲枱其實都隔幾遠幾闊落,周圍貼曬日本style posters介紹返名古屋,入面仲會一路播住啲日文歌,仲有Arashi🥰!!整體都好有日本🇯🇵嘅感覺,聽講連舖頭主理人都係日本人嚟㗎!呢個時間唔算太餓,所以叫左一客雞翼、一客意粉同燒酎梳打。枱枱都一定會叫既招牌夢幻雞翼,5隻為一客($48)。餐廳仲有食雞翼教學,要先食雞中翼再食雞翼尖,入口好香既胡椒味,好脆送酒一流,配埋chuhai真係可以食多幾碟!飲品方面叫左杯沖繩香檬汁燒酎梳打($48),好清新淡淡嘅燒酎味,好易入口,女仔都一定鐘意飲!主食就叫左名古屋鐵板拿破崙意粉($78),係配料有洋蔥、青椒、腸仔既乾炒茄汁意粉,呢道菜係日本人鐘意既偏甜茄汁口味,上菜時餐廳仲會配埋芝士粉同辣椒仔,加少少惹味好夠!希望疫情快啲過去,可以約埋成班朋友傾計飲酒食雞翼!

希望疫情快啲過去,可以約埋成班朋友傾計飲酒食雞翼!
夢幻雞翼
名古屋鐵板拿破崙意粉