2018-09-16
見到開飯啦有好多負評, 都係講緊員工態度同埋食物供應問題 ,但係作為一個蛋奶素人, 素食buffet選擇唔多 ,所以都係決定要自己試一試。佢有6/8點booking,咁我都係即日星期六朝先訂,都有8點位。 唔知係咪因為打大風前,餐廳人流冇傳聞中咁爆,餐廳都有7點通知我可以早d食,廢事打風走唔到。 員工其實都幾好人,我自己一個企喺外面等食肉獸同事,佢都主動過嚟問我做咩企出面,入嚟餐廳等。食物方便,我覺得得到食肉獸同事主動講一句, 「我第一次覺得食素係好食」都夠啦,幾驚佢話我帶佢嚟中伏。可能真係唔算爆,食物其實佢地有keep住refill, 我冇咩complain 。我覺得最好食係個pizza同老少平安,真係好好味。其他都正正常。同事話個 沙嗲肉串同海南雞真係好似食緊肉,覺得神奇, 本人就唔係好好啲扮肉嘅素 ,但味道都可以嘅。 然後都見到有兩種素湯,有甜品,然後又有一個好齊全嘅沙律吧 。總體嚟講, 見到有好多comment都係話佢種類唔多 但係我覺得其實都 夠一個人食得好滿意,我食左2轉都未食哂d野, 148蚊可以有咁多選擇, 你仲想點?另外想講 ,當你要走嘅時候係要自己收拾碗碟同埋分類
另外想講 ,當你要走嘅時候係要自己收拾碗碟同埋分類 。我覺得處理廚餘嗰一part 有啲confuse? 但係做法上可以接受。 雖然我好驚打開嗰個有味嘅垃圾桶其實都算係培育緊人嘅一種意識 ,例如食嘢唔好食淨咁多。 同埋 支持下啲小本經營生意啦 ,都係拎隻碟出去啫,你係大爺咪去d有service餐廳食囉。
依間正, 會再嚟,良心價錢with good food。