2022-06-03 54 瀏覽
直入正題食評,皆因叫得太多食物要慢慢講~燒醬油黑毛豬白切肉飯擺盤同味道都令我諗起去韓國必食嘅烤肉店炒飯。辣度比想像中輕微,亦唔重咸或者過油;腩位白切肉肥瘦相間,入口好嫩滑幾有驚喜!一個感覺咁Heavy嘅飯食落完全唔覺得油同重口味牛油果飯卷平時都好鍾意食韓式飯卷,估唔到走肉換上牛油果味道一樣咁夾,口感好豐富調味亦適中,成為個人私心encore之選。蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律抵受唔到蛋沙律誘惑,冇諗過會咁大份量,味道不過不失,如果蛋沙津可以做沙津個底就更加好啦。水果忌廉三文治見隔離台食好靚,忌唔住叫一份。上到嚟都冇失望,外表100分,忌廉偏厚實,有水果嘅酸甜中和唔會覺得好膩。柑橘窩夫成日見到士多啤梨同抹茶味,遇到冇咁常見嘅柑橘口味要試一試。窩夫外脆內軟質感一流,柑橘元素唔只上面幾塊,仲有柑橘果醬㗎,甜中帶酸味道唔錯!小小建議可以落少啲Cream,或者放旁邊,就更加好啦!濟洲柑橘乳酪台台都有一杯,招牌果然係有原因,柑橘同乳酪好夾,另一加分位係唔會太甜,乳酪亦唔會過於濃郁而搶過柑橘味,整體感覺好Fresh。總體嚟講,食物擺盤真係好靚,打卡一流,味道亦都有兼顧到。上菜非常有效率,當日見到店員好忙但依然
直入正題食評,皆因叫得太多食物要慢慢講~

燒醬油黑毛豬白切肉飯

牛油果飯卷

蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律

水果忌廉三文治

柑橘窩夫

濟洲柑橘乳酪

總體嚟講,食物擺盤真係好靚,打卡一流,味道亦都有兼顧到。上菜非常有效率,當日見到店員好忙但依然非常有禮貌,跟得好足。

附上可愛餐牌俾大家參考:
2022-05-21