2018-07-02 817 瀏覽
已婚的我又幫別人的婚禮當姊妹,因為婚禮應該會忙到晚上,午餐的時候老公擔心我肚餓,在接另一位姊妹前,就在附近吃午餐。先泊定小黃,入停車場之前我已經找到目標了,就是很久沒有在屯門見到的味千拉麵,想起以前讀書的時候,時不時都是去吃味千拉麵,當日嘅戰友已經遠嫁日本了,而今天的伴侶就是我老公。來到味千拉麵必點的食物,就是我最最最懷念的豬軟骨拉麵,但係麵未到,老公就叫了2杯飲品,他䆁道因天氣太熱了,由停車場行過來已經周身大汗,難道不是因為肥胖的關係?我問老公覺不覺得味千拉麵的裝修跟以前有點不同,大家都不約而同地說以前係紅色的主題!對啊,原來真的裝修不同了,就算是午餐時間都係依然咁多人,不過我哋都係等左一陣就有位, 可能我哋嚟到嘅時候已經兩點,午餐嘅人都係得7788,如果下次晚餐來嘅話會唔會都係咁多人呢,我老公話應該無位。#熱情果椰果飲兩啖已經透心涼,有粒粒椰果在座,有嚼口,味道不太甜,很清新,熱情果味重。過咗幾日仍然掛念呢種味😱😢#豬軟骨拉麵呢個真係經典,每次吃味千都一定會點,豬軟骨炆得好林,一夾就可以散開,好入味,連老公都覺得好驚喜,仲要有幾大舊,份量多,木耳、香蒽、菜不會缺。仲有半隻溏心蛋,是

#熱情果椰果

#豬軟骨拉麵
仲有半隻溏心蛋,是我最愛,入口即甜,是拉麵中的甜點。
麵質方面是其他店找不到的,軟硬適中,所有回憶都湧現,我切切確確是一位味千拉麵的忠實粉絲😍

#鹽味雞翼
雖然佢係話鹽味雞翼,但係第一口咬落去係蜜糖味加鹽味,即係又咸又甜嘅口感,好特別,中間還有點點的黑椒味,香口的小食,不錯

這個餐廳的商場是很方便泊車的,可以留意一下他們的泊車優惠,屯門之友可以有空開車過來試下