2018-05-22 1495 瀏覽
是日佛誕早上老爸約咗我和阿女飲早茶,當我知道去邊間食果陣就諗起2016年做冬晚餐的中伏事件,食菜有沙,話去果度晚餐的二妹臨時因病放飛機,我和四妹好在搵到自己背後的男人夾錢,否則真係發晒火。事隔一年多來飲茶,一見到d茶壺就覺得影響食慾( ̄∇ ̄)其實望價錢牌就覺得對間茶樓要有一定的期望,只可惜價錢與質素唔成正比老爸食風爪排骨飯,我淨見到個碗真係覺得有d肉酸~~~我跟昕昕食烤両腸,好在昕昕只係食腸粉,我食果d油炸鬼硬到死,我食晒之後隔兩個鐘都覺得口裡面的肉有d痛(>﹏<)馬拉糕算係正常,由於我地食唔晒,所以搵咗環保餐盒打包😅😅😅原本我唔想叫燒賣,但阿女堅持話要,搞到叫咗後佢只食一件和掉一粒,我都只係食一件,感覺中規中矩,剩返一粒又放環保盒。最後用咗百二蚊埋單,好耐冇試過飲早茶人均價貴而唔覺得係好享受,真心講去稻香真係好過佢,我聽到場內其他食客講要坐入面,因為坐近門口好熱,我離開的時候才感覺到T_T

事隔一年多來飲茶,一見到d茶壺就覺得影響食慾( ̄∇ ̄)

老爸食風爪排骨飯,我淨見到個碗真係覺得有d肉酸~~~

馬拉糕算係正常,由於我地食唔晒,所以搵咗環保餐盒打包😅😅😅

2018-05-22
早餐