2020-12-20 1793 瀏覽
本身我和朋友早上10點幾諗住搵間良心店食早餐🥣點知間間都無咁早開,發現原來呢間聚福樓 @joyfoodlounge 係開8:00,太好了!其實想試呢間屯門置樂嘅良心cafe好耐💛平時見佢IG啲相都好靚,今日整定我要來懲罰下佢!咁啱食到!好開心🥳.雖然佢位置喺屯門置樂入面少少隔涉,但係響市中心行過嚟都唔算好耐,而且離遠就望到佢個綠色招牌和紅色閘勁搶眼,入到去佢個樓底勁高,裝修和環境真心chill ,仲有一種大自然舒服恬靜嘅感覺,咁正嘅環境啱晒我呢d吹水佬同朋友大吹特吹😜.佢嘅早餐供應時間係朝頭早8點到11點,我哋10:30去到都仲叫得切早餐,我哋齊齊都想叫All day breakfast, 不過見到佢有個lite,以為會好少,點知份量都好多,可想而知如果佢係唔lite嘅話應該仲大份😛.講真呢份lite嘅All day breakfast真係幾豐富,有沙律菜,薯餅,麵包,炒滑蛋,煙肉,豬肉腸,茄汁豆,煙三文魚同芝士,講堅,樣樣野都好食😋我最鍾意就係佢個炒滑蛋,係!堅!滑!👍另外我嗌左一杯熱嘅Americano, 如圖所見你見到個拉花拉得真心靚👍,而且杯咖啡仲好香好醒神呀,除左環境舒服😌估

另外我嗌左一杯熱嘅Americano, 如圖所見你見到個拉花拉得真心靚👍,而且杯咖啡仲好香好醒神呀,除左環境舒服😌估不到呢度啲嘢食都好高汁啊!

可以一早係一個咁chill嘅環境,食返個咁豐富嘅靚靚全日早餐配番杯靚拉花嘅咖啡真係無敵!成個人都心曠神怡!☺️太舒服最後我同朋友吹左兩個幾鐘先走,人哋午市都開始啦🤣🤣🤣估唔到響屯門都有個咁正嘅地方,有少少世外桃源嘅感覺😊我會記掛着呢度,下次我返屯門有機會一定會再去!👍👍
店名:聚福樓💛
地址:屯門青善街28號康景花園地下1號舖

2020-12-19
$86 (早餐)