2022-09-27 164 瀏覽
呢日入左黎屯門搵朋友,佢帶左我去呢間日本餐廳,佢話好高質wo,就試試佢啦!如果由屯門西鐵站開始行,行5分鐘就到架啦。門口好大個宏字招牌,好易認的。門面好大,有成兩個大鋪位。入到去都幾多座位,店面環境装飾好有日式風格,座位都好寬闊舒適。原來個總廚叫宏師傅,唔怪得用個宏字做招牌名。有多種刺身、壽司、炸物,定食,串燒等等。我地叫左火灸平目魚邊壽司、蟹膏蟹籽壽司、三文魚壽司、蔥碎吞拿腩爆丼、茶漬飯。火灸平目魚邊壽司,燒到有入口即融ge效果,超級正!三文魚壽司,食得出舊三文魚真係好新鮮呢!本人係超中意食蟹膏,去到邊都要食,呢個蟹膏蟹籽壽司,又係好新鮮,蟹膏超香!蔥碎吞拿腩爆丼,睇下d吞拿魚多到呢,都一樣係好新鮮好好食!上面仲有幾片甜薑同大量蔥,wasabi,味道好夾!最後食埋個梅茶漬飯,我覺得個味係好,但有d咸!

原來個總廚叫宏師傅,唔怪得用個宏字做招牌名。
有多種刺身壽司、炸物,定食,串燒等等。

火灸平目魚邊壽司,燒到有入口即融ge效果,超級正!
三文魚壽司,食得出舊三文魚真係好新鮮呢!
最後食埋個梅茶漬飯,我覺得個味係好,但有d咸!