2022-09-07
📍 鮨亭對於唔係住屯門嘅人嚟講,屯門絕對係一個迷宮😂,永遠落咗西鐵轉輕鐵或者巴士落咗車都要行好遠,簡單啲嚟講因為我唔識路🫠😑哈哈,今次就去一間見到IG全部有讚無彈嘅餐廳啦wow,事實又係咪呢🤔🤔,餐廳位於一條寧靜嘅街道裏面,個門口又真係呃得下人嘅🥰,門口突然間好似去咗日本嘅感覺啊😙,餐廳有午市套餐價錢就中上,嘢食就…. 常知就繼續留意睇落去啦👇 特別一讚所有店員服務態度都好好👍,好有禮貌又會主動添茶,雖然好似好簡單嘅嘢但好多餐廳做唔到囉😂📌 下一個post我要介紹一間又係喺屯門嘅餐廳俾大家,就係好出名嘅咖喱屋真係好好食名不虛傳👍👍👍————————————-————📌 以下價錢全部午市套餐 以上套餐全部會跟餃子丶麵豉湯丶凍飲————————————-————👅 鮨亭壽司定食(配烏冬)$149呢個定食餐裏邊有8️⃣件壽司,佢哋每日嘅壽司都唔同,視乎嗰日咩食材最新鮮,即係$149食到廚師發板🤭😵,壽司質素係… 壽司上高嘅刺身係唔錯嘅幾新鮮,我特別鍾意帆立貝丶油甘魚同埋池魚🐟,個壽司飯呢就見仁見智😬,可能我老啦咁啱我就覺得嗰日啲壽司飯比較硬,超級世界級無敵有咬口,可以訓練牙力🦷個烏冬🍜反而幾好食
————————————-————
📌 以下價錢全部午市套餐
👅 鮨亭壽司定食(配烏冬)$149
個烏冬🍜反而幾好食喎因為佢用隻烏冬幾靚,唔會係好淋嗰啲,烏冬軟硬度適中,又唔會太大碗,仲有半隻糖心蛋添
————————————-————
👅 海鹽火炙左口魚邊丼 $128
碗飯又真係幾可愛㗎喎🫠🥹,細細碗幾精緻,第一眼睇仲以為玩具添😂😂,火炙左口魚裙邊好正🔥🔥,因為左口魚一火炙甘甜魚油就會慢慢滲出,層次豐富,濃郁甘香,配埋上高嘅三文魚子口感幾豐富,到個壽司飯就都係訓練緊我嘅牙力🦷,不過可能係我唔識食我垃圾🤔,不過如果兩樣揀嘅話我會叫壽司定食————————————-————
環境- 環境係幾舒服嘅幾有日式嘅感覺,冷氣又夠晒凍,不過夜晚聽講好似都幾full大家『如果』有興趣記住要book位————————————-————
📍地址
📍鮨亭 (屯門)
屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖