2021-01-04 1607 瀏覽
屬於香港人嘅扒房-食物質素高、店員風趣、氣氛好💛餐牌有介紹牛唔同部位嘅分別,我地就揀咗「日本譽為神級迷之部位」嘅牛腰扒。五成熟嘅牛腰扒非常粉嫩,食落肉味濃厚,油花較少但肉質鮮嫩。蟹肉意粉更加出色-用咗大量嘅蘇格蘭蟹肉蟹膏,味道鮮香濃郁,每條意粉都沾滿咗蟹肉同醬汁,食完勁滿足!沙律好大份絕對對得住個價錢,淨係煙三文魚都有幾大片,加咗微酸帶甜嘅黑醋,清新得嚟唔乏味。跟餐嘅野菌蘑菇湯真材實料好香濃,牛油果醬多士簡單得嚟又好味,仲有脆卜卜嘅炸羽衣甘藍。睇過介紹話依度嘅檸檬茶勁大杯,估唔到特飲都一樣!今次試咗台灣梅酒梳打,梅酒係經黃色經濟供貨商購入,不過我地飲唔慣覺得有少許藥水味,鍾意梅酒嘅朋友就不妨試試~P.S. 食物好味之餘餐碟仲要咁靚☺️
屬於香港人嘅扒房-食物質素高、店員風趣、氣氛好💛

美國Brandt Beef Prime荷斯登牛腰扒

蘇格蘭公爵蟹肉扁意粉