見到煲底呢個名,大家都心照啦!所以我約咗個好黃嘅朋友一齊嚟食佢哋個堂食二人餐$799(包加一醬油),食到好滿足🤰🏻首先可以揀生啤/特飲兩杯,我哋一杯係白桃烏龍,另一杯係芒果四季春,味道還好。然後有刺身,好新鮮👏🏻👏🏻🍲湯底 選一五花八門,總有一款係你心水,例如有花雕醉雞鍋、野菌黑松露湯鍋、蕃茄薯仔牛粒鍋、杏汁白菜豬肺湯等等。我同朋友就揀咗超級足料嘅日式海帶螺頭湯,裏面有好多豆腐、菇菌、海帶同埋螺頭粒,所以湯底好入味😋🥩肉類 四選一有澳洲黑豚肉、本地黑毛豬腩片、頂級新鮮手切本地肥牛、頂級手切安格斯肥牛可選。我哋當然揀安格斯肥牛啦。每塊都有一定嘅厚度,唔會好似紙咁薄,質感厚實,牛味濃郁😍🌽小食 選一小食類主要以椒鹽系列為主,例如椒鹽粟米、魚片頭、豆腐粒、蝦腐、魚腐等等,我哋就叫咗比較特別嘅自家製椒鹽墨魚腐,食到入邊真係有墨魚粒,而且幾彈牙😊🥬各式配料 選六豬類主要係內臟,海產類就有三款魚揀,牛類就有牛骨髓,所以呢三款都唔係我哋嘅目標。餃類:自家茄茸包條皮薄到好似小籠包,入面個餡嘅味道似茄蛋甜甜地,非常開胃☺️丸類及滑類:爆汁梅菜豬肉丸無想像中嗰種梅菜味咁鹹,但確實係爆汁爆到射咗去朋友件恤衫,

🍲湯底 選一

🥩肉類 四選一

🌽小食 選一

🥬各式配料 選六

丸類及滑類:爆汁梅菜豬肉丸無想像中嗰種梅菜味咁鹹,但確實係爆汁爆到射咗去朋友件恤衫,所以食嘅時候要非常小心⚠️

菜類及菇類:打邊爐點都要叫啲菜食下嘅!娃娃菜既大棵又鮮甜,應該都係好多人打邊爐嘅心水💚

豆品麵類:自家製蝦腐同魚腐,前者有蝦嘅彈牙,後者有豆腐嘅香軟質感,味道唔錯。不得不叫嘅係龍口粉絲,完全吸收晒湯底嘅精華,超級入味🥰
2021-05-20