2020-10-06 2686 瀏覽
疫情下,好多酒店都搞promotion, 推出優惠去吸引顧客。作為一個小資女,掙扎左好耐到底入吾入坑好 XD 雖然拒絕左一次又一次的誘惑,最後都係入手左The Ritz-Carlton Summer flash sale 既自助晚餐券。餐廳環境吾大,如果吾係坐正窗邊,其實冇乜特別。可能因為打電話去book 枱有remark 到係慶祝 anniversary, 所以都安排左面窗的自修室位比我地,係103樓望住個靚境食嘢,心情係吾錯既。食物方面,選擇吾算多,都係大路的生蠔,蟹腳,凍蝦,龍蝦,刺身,沙律前菜,牛排,扁皮鴨,中湯和一堆熱食...質素正常,係龍蝦淡而無味,不吃也罷。生蠔係一早開定兩碟任拎,肉質肥美。令人無奈係去到自助餐下半場,生蠔已經冇擺出黎 (可能基於衛生問題... )要同D侍應落單先拎比你。但係食物區D侍應永遠叫都叫吾著。。。同埋離開餐廳時見到每一檯都有coffee/tea, 但係結帳時,侍應冇提我地要order,作為一間貴價酒店入面的餐廳,甘既服務真係好扣分。不過要盛讚係D甜品質素好好,款式多賣相精美。有部分甜品會放係凍櫃入面,完全保留到甜品應有的質地和美味,值得一讚🤤提一

提一提,除左水之后,任飲要另外收費。

整體而言,用summer sale $5xx 價錢是值得試一次。或者下次會為左D甜品而試下呢度既high tea set XD