黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2022-08-11 789 瀏覽
一坐底點完餐,就上咗兩杯welcome drink「棉花糖」, 店員話係柑橘梳打水。但其實棉花糖味較香, 甜甜的, 仲要無酒精, 見後面枱小朋友飲得好開心。💓燒汁牛肉金菇卷鍾意食牛肉的人值得一試, 金菇吸哂肉汁, 十分多汁, 唔會好油💓牛肉三色椒(武士辣醬)三色椒唔會煮得過腍, 好爽口, 加埋牛肉口感豐富, 食到後面仲有微微辣辣地, 好開胃💓牛油芝士鐵板帶子這個芝士愛好者必食。因為佢係鐵板上, 黎到仲係好熱冒哂煙, 芝士可拉絲, 加埋菇同洋蔥一齊食好夾, 而且帶子好大粒, 十分抵食。💓喜之次魚王木桶飯 配鯛魚湯黎到黑木亭就要試吓木桶飯。以前從來冇食過喜之次魚, 上網睇係日本三大名魚, 即刻覺得勁抵食~依條魚應該普通煎過, 肉質唔鬆散, 感覺新鮮, 冇腥味。店員話食完上面條魚就可以加鯛魚湯, 顧名思義即係茶漬飯, 份量極多, 食到飽哂。雖然店內有綠茶供應 , 而且送了WELCOME DRINK, 但個人認為依度飲品整得好出色💓蜜桃系烏龍熊茶💓北海道士多啤梨牛乳乳酸💓蜜桃系烏龍熊茶有隻熊啤啤冰超Q, 而且係茶冰, 唔係水冰, 咁樣即使放耐咗個味道都唔會變淡, 仲好似愈來愈濃tim~ 烏龍茶

💓燒汁牛肉金菇卷

牛肉三色椒

💓牛肉三色椒(武士辣醬)

牛油芝士鐵板帶子

💓牛油芝士鐵板帶子

喜之次魚王木桶飯配鯛魚湯

💓喜之次魚王木桶飯 配鯛魚湯

💓蜜桃系烏龍熊茶
💓北海道士多啤梨牛乳乳酸
蜜桃烏龍熊茶
北海道士多啤梨牛乳乳酸

💓蜜桃系烏龍熊茶有隻熊啤啤冰超Q, 而且係茶冰, 唔係水冰, 咁樣即使放耐咗個味道都唔會變淡, 仲好似愈來愈濃tim~ 烏龍茶加上濃濃嘅桃味, 唔會太甜, 即刻覺得清爽消濟!!
首先外觀方面已經贏哂, 用黎打卡一流, 而且味道真心唔錯, 比得上出面手搖店。

💓北海道士多啤梨牛乳乳酸又係勁靚嘅一杯飲品, 粉紅色漸變淺藍色, 少女心爆棚, 士多啤梨同乳酸味好夾,酸酸地好好味, 係大部分女仔都鍾意嘅味道~

整體黎講,店員服務態度十分好,環境靚氣氛好,食物味道都好好,值得一來~~
2022-08-10
牛肉三色椒