2019-10-22 1012 瀏覽
男友呢個星期都係VWALK呢頭開工,放工黎接佢收工,順手係附近食飯, 呢頭我唔識地型,見到呢間日式嘅裝修都好有和風居酒屋嘅感覺,又係星期五,所以想放肆一下。七味炸魷魚圈出面嗰層炸粉厚度適中 冇咁厚重既炸漿感覺炸到香脆口感 入面既魷魚好新鮮 夠哂彈牙魷魚味濃 醬油濃雞白湯拉麵有水準個湯底好濃雞湯味叉燒好大塊X2, 肥瘦適中, 燒得幾好成塊入口都唔覺會肥膩, 夠哂厚啖啖肉,入味得黎唔會太咸, 拉麵比較粗身幾彈口, 質地煙煙靭靭既爽口, 滑捋捋嘅麵條掛汁力高吸到個雞湯汁 e流心蛋都好正,個黃仲係流貿狀態,入口滑每次食放題都會點一個雪花牛肉鍋自隊, 想知居酒屋既味道會咪不一樣甜豉油呢個汁真係令人好開胃,會令人無遺和感,真係食到飲左2/3個湯鍋內有菜+豆腐+菇,量多,肉一碟,無咩肥肉,肥瘦適中牛肉味都OK重,兩個人食都好飽,鍋係不錯的說既選擇仲有點左炸墨魚咀同天婦羅, 香口惹即炸係無得輸整體來說,環境舒服,食物有水準,每樣既份量都幾多,一定要大大力錫佢個拉麵,呢個超水準兩個人都飽到反左艇

七味炸魷魚圈
出面嗰層炸粉厚度適中
冇咁厚重既炸漿感覺
炸到香脆口感
入面既魷魚好新鮮 夠哂彈牙魷魚味濃

醬油濃雞白湯拉麵有水準
個湯底好濃雞湯味

仲有點左炸墨魚咀同天婦羅, 香口惹即炸係無得輸

兩個人都飽到反左艇