疫情之下已經一段時間好少約朋友出o黎關下心,見個面。然而社交距離的確係保障o左身體健康,但心靈上o既慰藉,同樣重要。呢一間o係尖沙咀商場裡o既coffee shop,夠晒就腳,最o岩坐低食d 輕食,傾下計,坐幾耐都得。精選全日早餐($128) 樣樣o野都少少咁,從淺嘗之中滿足大家o既饞嘴。滑滑o既炒蛋,以少許香草調味;薯仔粒瀋上辣粉,辣度都有番咁上下,我覺得幾惹味。Smoked salmon 卷成花之戀o既形狀,少少鹹最o岩過下口癮;而牛油果蓉則係清新o既一杯,濃與淡之間有住各樣對比。除o左迷你牛角包,個all day breakfast 裡仲有一份咖啡白朱古力西多士,呢個之前我單叫食過,已經覺得係幾唔錯。佢多層而鬆化,味道帶點咖啡香,但係又唔會話好甜。上次我好似係tea time o黎,都未有機會試下佢d 主食同意粉,今次點o左一客香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉($123),有住幾隻大蝦,隻隻結實飽滿,令人感覺好滿足!個粉其實就唔算好辣,算係易入口,蕃茄味我覺得ok,朋友就希望可以濃一d。朋友飲宇治抹茶鮮奶($41/large,只要叫一個主食一杯o野飲,就會成set 88 折),聞落好香
食物

精選全日早餐 ($128)

精選全日早餐

香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉 ($123)
香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉

朋友飲宇治抹茶鮮奶($41/large,只要叫一個主食一杯o野飲,就會成set 88 折),聞落好香,而我就傳統d 來一杯flat white ($42/large)。佢o既特色係奶泡唔多,有住咖啡o既濃郁,又同時品嚐到奶o既絲滑。我見menu 上仲提到每隻咖啡都係以3 隻不同咖啡豆精心混和,品質就是有保證。
flat white ($42/large)
宇治抹茶鮮奶 ($41/large)
食物
精選全日早餐 ($128)
香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉
flat white ($42/large)
宇治抹茶鮮奶 ($41/large)