2019-09-22 8 瀏覽
朋友相約此餐廳飲嘢傾計,位置於尖沙咀棉登廈地庫,沿樓梯向下行,一入餐廳聞到清幽氣息,服務員帶我們行入內,坐的也舒服輕鬆,環境燈光調暗的令the人更享受傾偈,氣氛唔錯。8點半前是happy hour,飲品買一送一,menu介紹了酒的特性,好似我叫的白酒,果味較重,甜度中等,屬易入口。香炸魷魚圈酥炸魷魚鬚配沙律醬,酥脆而香口,雖說魷魚鬚炸得香脆是基本功,但又不能炸得過火否則變燶,所以掌握火喉時間幾好,魷魚鬚有啃勁,香口得嚟煙煙韌韌。另外有set dinner,配湯、沙律、小食同甜品。美國CAP肉眼扒五成熟外表微微焦香,內裡粉嫩帶紅,肉質鬆軟有啃勁,配菜薯菜夠惹味。今晚同朋友飲下酒傾下偈,酒精不强烈更易投入氣氛,乾乾杯再吐吐氣舒服晒。

香炸魷魚圈

另外有set dinner,配湯、沙律、小食同甜品

美國CAP肉眼扒