The Market

2016-11-14 56199 瀏覽
呢度自助餐一向出名,估唔到下午茶都好墟冚,排晒隊入,未開始已經好期待下午茶都有5款海鮮,最推介係長腳蟹,爽口,大隻,唔太咸,唔係又冰又水嗰d, 正其次,就係蝦,好大隻,爽口, 其餘有青口,小龍蝦,小墨魚同翡翠螺,但quota唔夠可以唔駛試。呢個係最估你唔到既推介,港式奶茶! 好飲程度係遠比各著名茶餐廳奶茶好飲,又香又滑又有茶味,全家人都大讚,話出面飲唔到呢d quality, 好多人唔會留意,亦唔選擇去試,但係禾稈冚珍珠但係呢個越南滴漏咖啡,就真係唔係我杯茶,原來滿心期待,好得意,慢慢等佢漏,但味道強烈到搶口,個人覺得似石油氣味呢個芝士肉醬焗長通粉,樣子同個名都好普通,但好好味,要試冬蔭功湯粉都好味,雖然冬蔭功沒有我想像般正宗,但酸辣適中,會繼續想食另外有花雕蛋白蒸蟹鉗,蛋白好滑,蟹鉗去了殼,蟹肉都好firm, 雖未算鮮甜,但都算特別,蛋白亦好味,家人話燒賣蝦餃都好好味,但因quota有限,skip左。pizza一般,可skip甜品係呢度既重點,榴槤既甜品,同夜晚咁多,榴槤雪糕,炸榴槤,榴槤斑蘭卷,榴槤布丁,榴槤cheese cake, 通通都有本人推介榴槤斑蘭卷,好香唔膩,見佢地qu

呢個芝士肉醬焗長通粉,樣子同個名都好普通,但好好味,要試

本人推介榴槤斑蘭卷,好香唔膩,見佢地quality keep得好嚴謹,見榴槤mousse有點融, 個經理自動叫人轉走佢,其次榴槤布丁同雪糕都好好食
影唔到咁多相,仲有好多精選推介,3:00至5:00,食到晚飯都唔駛食,下次都會再嚟!
  • 刺身
  • 長腳蟹