2017-09-07 75 瀏覽
同CHICKEN行行下街經過一間幾CUTE 既餐廳,細看之下有甜品及主食等等,而佢又知我有啲心動,所以就一齊坐低左決定食埋夜晚~餐廳位置開係比較窄既行人路,一般人直行直過唔會太易留意到,但我係對面一眼就望到喇XD如果中意可愛公仔既女仔就一定要入黎影相!事關呢到有幾隻原創大公仔係每個角落,而且梳發坐椅好舒服,坐到有種唔想走既感覺。我地睇中左佢地既意粉系列,每款意粉色彩好鮮艷,岩晒中意相機食先既朋友,另外,呢間既飲品同樣好有創意,除左賣相精美之外,店家亦創新左唔少新口味飲品。呢家店好多人嗌既皇牌棉花糖軟雪糕,賣相咁可愛緊係要食埋佢喇~温泉蛋卡邦尼扁意粉,先切開温泉蛋令蛋汁流入意粉當中,然後再將成個意粉攪勻後先食,令意粉充滿忌廉既奶香同蛋香,扁意粉口感煙韌又細滑,煙肉加持令整體唔會太漏,百吃不厭~羽衣甘藍煎帶子意粉,食落有少少似香草味, 相當清新既一款意粉。 扁意粉口感彈牙,整體不乾不膩,帶子亦煎得香口鮮甜。不過相比起另外幾款意粉就顯得偏貴,而且份量亦都唔多,chicken食左3-4啖就冇晒:Spuyooma 軟雪糕,最後當然唔少得甜品一擊,表情趣緻又可愛,芒果味棉花糖,而食完之後就係我地最
同CHICKEN行行下街經過一間幾CUTE 既餐廳,
細看之下有甜品及主食等等,而佢又知我有啲心動,
所以就一齊坐低左決定食埋夜晚~

而且梳發坐椅好舒服,坐到有種唔想走既感覺。

温泉蛋卡邦尼扁意粉

温泉蛋卡邦尼扁意粉,先切開温泉蛋令蛋汁流入意粉當中,
然後再將成個意粉攪勻後先食,令意粉充滿忌廉既奶香同蛋香,
扁意粉口感煙韌又細滑,煙肉加持令整體唔會太漏,百吃不厭~
羽衣甘藍煎帶子意粉

扁意粉口感彈牙,整體不乾不膩,帶子亦煎得香口鮮甜。
puyooma 軟雪糕
芒果味棉花糖,而食完之後就係我地最期待既扭紋雪糕。
puyooma 軟雪糕
其實雪糕可以揀朱古力味、牛奶味或者扭紋款,我地當然想兩隻都試晒喇~
雪糕上面淋左一層芒果汁係面,食落去偏甜,其實我覺得唔加都得,
因為原本既雪糕已經好夠味,特別係朱古力果隻,香濃得黎又唔會冇奶味,好正~
牛奶味反而比朱古力味覆蓋左,所以我建議食單色味道會更好XD

一杯會底部發光既飲品,賣相既夢幻又吸睛~

整體黎講,食物同環境方面都幾滿意,創新食物又唔會伏,價錢中等,中意相機食先既朋友推薦一去~