2016-12-20 2020 瀏覽
獨遊韓國那時,最愛就是到炸雞店買外賣回酒店,不用理會其他一雙一對的人在店用餐,更為自在!!較早前已去過荃灣分店嘗試過豬腳同火山烤雞,辣味十足今次又動了心想嘗試埋佢地既雞爪及烤雞OPENRICE見到佢地外賣任選一款烤雞+任何一款side menu,可以獲9折優惠之餘,更送埋個水杯預早起電話落單,上到店裡很快就拿得走人由於成晚上十一時,店裡人會少一點,相對都坐得舒服一點老實說,紙盒確實掩蓋不了烤雞的香氣,因為我一邊搭西鐵回家的時候,陣香氣不斷的傳來,旁人都眼望望我回到家一打開,真的吸引了家人流口水砂鍋雞爪 $160 (辣椒仔三粒星)其實我返到屋企都成個鐘,通常以為熱騰騰咁食先會辣上加辣,點知冷卻些的雞爪依然熱情如火還是食到流曬鼻水,真係超惹味!!! 並且,起左雞骨只剩下個手握位,方便我呢種懶人,唔需要慢慢啃,一口吸下去就起曬D肉出黎!底部墊上錫紙,保持熱度,又附上蘿蔔粒,減下辣味,又有咖哩醬料調味。不醮上咖哩醬料,就是一個蜜糖香烤雞,比起肯得基出品的,更為皮脆金黃,肉質嫩滑肉汁又多不會覺得油份太多,蜜糖又適中,真的吃不停口~點上咖哩醬料,又會變得另一道菜咁,咖哩味濃!帶返屋企慢慢食,四個人

較早前已去過荃灣分店嘗試過豬腳同火山烤雞,辣味十足

今次又動了心想嘗試埋佢地既雞爪及烤雞

預早起電話落單,上到店裡很快就拿得走人
由於成晚上十一時,店裡人會少一點,相對都坐得舒服一點

回到家一打開,真的吸引了家人流口水
砂鍋雞爪
砂鍋雞爪 $160 (辣椒仔三粒星)

帶返屋企慢慢食,四個人除開都只係74蚊,宵夜黎講都唔錯
2016-12-17
3 分鐘 (外賣自取)
$74 (宵夜)
砂鍋雞爪