2017-06-13 2021 瀏覽
由於生日去天際100免費,所以就做1日旅客去睇下,上到去發覺個景色真心超靚,360度香港零死角睇曬。行左一陣,影相影到攰,於是係cafe100坐低左。餐牌上嘅都係西式甜品多,例如窩夫、法式薄餅、意大利烤餅、荷蘭小鬆餅、軟雪糕等等,以ritz carlton 既名來講價錢都算幾抵食。我們兩個人叫左個荷蘭小鬆餅配榛果朱古力醬。份量都幾足,睇落好似雞蛋仔,但食落啲鬆餅好軟熟,咬落去會食到微微嘅牛油香,個醬就係鍾意食朱古力嘅人都會鍾意,rich得嚟又唔會太heavy,配埋啲酸酸地嘅raspberry,個味道平衡得幾好。旁邊個雪糕都唔錯,好滑,個奶味幾濃,同個鬆餅一齊食,一熱一冷咁幾正。食完咁啱撞正黃昏,慢慢睇住日落先走,過左一個悠閒又開心既生日!
荷蘭小鬆餅配榛果朱古力醬
2017-06-09