2018-06-20 106 瀏覽
早幾個月已經見到介紹依間火鍋店 🍜但通常報導一出,閒閒哋都要等個幾兩個鐘🕑先有得食,所以事隔多月打埋電話book位📱,一嚟就有位👏。我估好多人嚟試都係同我一樣,貪佢裝修夠懷舊同個燉湯湯底。打嚟訂位嗰日冇留意到個地址📪我發現依度除咗個裝修特別,另一樣就係個位置特別📍通常啲火鍋店唔係地舖就樓上舖,落地牢打邊爐真係第一次,我仲發現啲樓梯有一排排麻雀🀄啲細心位👍雖然睇咗知道依度有舊屋村味,但我嚟到現場,即刻勾起細個老豆帶我去冬菇亭🍄打邊爐。如果有選擇困難症嘅朋友,我會建議你叫咗湯底飲住湯揀嘢食,因為個menu填滿一張雙面A3 size,啲字又唔係用大size, 淨係湯底都有差唔多20款🤦‍♀️個湯底真係老火湯,好甜lim lim地,個面幾油,但佢有個網可以自行畢走啲油(好好玩😂)有少少扣分位,就係隻雞冇斬,我 嫌煩冇食😅肉丸,餃,墨魚汁腸,肥牛到喇,個腸好食😋彈牙甜甜地,個肉丸同平時街市買到有分別,都好食,牛就唔知,我唔食😄仲有一樣我唔食嘅嘢……豬潤,雖然我唔食,但見個樣都幾靚,尤其煮熟後,平時見啲fd食唯x豬潤麵,都唔明點解舊嘢咁嘅樣都擺得落口 😖但今次見佢哋錄完,冇啲一粒粒喺潤面,好平滑,有
如果有選擇困難症嘅朋友,我會建議你叫咗湯底飲住湯揀嘢食,因為個menu填滿一張雙面A3 size,啲字又唔係用大size, 淨係湯底都有差唔多20款🤦‍♀️個湯底真係老火湯,好甜lim lim地,個面幾油,但佢有個網可以自行畢走啲油(好好玩😂)有少少扣分位,就係隻雞冇斬,我 嫌煩冇食😅肉丸,餃,墨魚汁腸,肥牛到喇,個腸好食😋彈牙甜甜地,個肉丸同平時街市買到有分別,都好食,牛就唔知,我唔食😄仲有一樣我唔食嘅嘢……豬潤,雖然我唔食,但見個樣都幾靚,尤其煮熟後,平時見啲fd食唯x豬潤麵,都唔明點解舊嘢咁嘅樣都擺得落口 😖但今次見佢哋錄完,冇啲一粒粒喺潤面,好平滑,有啲似牛脷👅之後海鮮到喇,蝦🦐好大隻,蜆🐚好鮮甜大隻,鮑魚仲郁㗎😍有個可能係老闆見我咁大驚小怪,叫我望吓後面,哦…原來有魚缸,鍾意食海鮮,不防嚟試吓,海鮮好得💪仲有一個抵讚位,就係細支裝啤酒🍺,擺喺爐邊,飲大啤,除非有人share,唔係飲到一半就變熱啤🍶

其實唔係重口味人,我覺得唔洗加豉油都夠味 。
其實我有影menu,但食物都9張相,唔夠位upload 😫

$250 (宵夜)