2019-02-11 486 瀏覽
Cheesecake Factory, 網上被瘋狂宣傳而本身自己鍾意食cheesecake就緊係要黎朝聖一下去到既時候門口唔算好多人, 但係都要等位, 店員就比左呢舊野作為等位既憑據到你既時候會震, 雖然睇落唔係好多人, 但係都等左差唔多一個鐘頭先有位蝴蝶粉係出面好少見, 配埋巴馬臣芝士忌廉汁一齊食的確係唔錯但係食食下都會覺得膩, 但係個汁的確係幾好食既水牛城雞翼配左藍芝士醬同埋西芹, 西芹我就冇食到個芝士醬都幾香既, 但感覺就同個雞翼唔係好夾雞翼個醬汁偏酸同辣, 醬汁太多, 令到雞翼既皮都唔脆自己都鍾意食牛油果, 見到係蛋卷好似幾特別就叫左佢好似春卷咁, 包住左牛油果及其他餡料, 個外皮食唔到蛋味牛油果味都唔重, 個人唔太識欣賞呢個菜式最後既甜品就緊係CHEESECAKE啦, 叫左一個士多啤梨味既有三大粒士多啤梨同兩大舊CREAM, 個CAKE唔算太甜, 芝士味都好香, 再配埋CREAM一齊食的確係唔錯今次朝聖既總結就係個CAKE的確係幾好食既, 但個雞翼同牛油果卷就可能唔太岩我口味食品既價錢都偏貴左D, 環境係唔錯既, 但係如果諗住傾計既就建議去其他地方啦, 因為限時既
Cheesecake Factory, 網上被瘋狂宣傳
而本身自己鍾意食cheesecake就緊係要黎朝聖一下

蝴蝶粉係出面好少見, 配埋巴馬臣芝士忌廉汁一齊食的確係唔錯
但係食食下都會覺得膩, 但係個汁的確係幾好食既

水牛城雞翼配左藍芝士醬同埋西芹, 西芹我就冇食到
個芝士醬都幾香既, 但感覺就同個雞翼唔係好夾
雞翼個醬汁偏酸同辣, 醬汁太多, 令到雞翼既皮都唔脆
水牛城香辣雞翼

自己都鍾意食牛油果, 見到係蛋卷好似幾特別就叫左
佢好似春卷咁, 包住左牛油果及其他餡料, 個外皮食唔到蛋味
牛油果味都唔重, 個人唔太識欣賞呢個菜式
牛油果蛋皮脆卷

2018-05-05