2017-11-19 48 瀏覽
同朋友食飯,想搵一個causal 小小嘅地方可以盡情談天說地,不拘小節,朋友就提議嚟食串燒!見到呢一間食評好似唔錯,就選擇咗啲一度同朋友聚舊!呢度嘅串燒選擇好多!亦有不同製法,和出面的不同就係唔會只有孜然粉味烹調。辣味黃金薯條超級惹味,香脆嘅薯條外層包住一粒粒嘅鹹蛋黃,好香!再加上少少辣,超級惹味,一條接一條食唔停!珍寶日本帆立貝,好juicy!! 又大又甜!好正!推介!芝士黃金醬燒扇貝,芝味香,配上沙津無咁膩,燒得一d都唔乾!醬汁特別!冬陰公湯煮大蜆,估唔到冬陰公同蜆會咁夾,湯底微辣帶點海鮮嘅鮮甜,上面嘅雜菌好入味!食完雜菌下面有大量嘅蜆,好甜!另外串又點少得雞翼?我哋選擇咗蜜糖燒雞翼同埋柚子蜜燒雞翼,同樣肉汁得以保存,但個人認為柚子味比較好,酸酸甜甜!食得多肉要啲蔬菜來調劑一下,翠玉瓜用醬汁同孜然粉燒過,又甜又多汁!我好鍾意食粟米所以叫咗兩份,估唔到份量咁多! 每粒粟米都鮮甜多汁!有一點點焦香!同燒粟米一樣點左燒菠蘿兩份先知道份量咁多,燒菠蘿都係超級多汁!好甜!又大份!燒韭菜有少少失望,因為比較多油,所以冇食晒。呢度食物質素唔錯,又多又大份,有時三兩知己食飯唔想咁拘束,呢度的確唔錯

珍寶日本帆立貝,好juicy!! 又大又甜!好正!推介!

食完雜菌下面有大量嘅蜆,好甜!

燒韭菜有少少失望,因為比較多油,所以冇食晒。

呢度食物質素唔錯,又多又大份,有時三兩知己食飯唔想咁拘束,呢度的確唔錯!