翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
呢間係尖沙咀既翠林辣蟹舫CP值幾高,仲幾有人氣添,除左search results有唔少coverage之外,餐廳門口仲有個feature wall擺放左唔少名人來過既相片,所以,雖然未來過,但感覺都幾踏實。黎呢度主要係因為見到餐廳既半價promotion,適用於幾款口味既蟹,以及幾十款指定小菜,折後真係好抵食。蟹醬焗香辣蟹: 有五款蟹可以揀,避風塘,胡椒蟹,黃金蟹呢啲都比較common,反而呢款蟹醬焗香辣蟹好似比較特別少少,而且餐廳都有推介呢 款,所以就試一試。首先,個蟹醬整既汁非常濃郁,甜辣兼備,仲加左大量蒜,好香口。另外,隻肉蟹幾新鮮,味道幾鮮甜,雖然個醬汁好濃,但又唔會搶左蟹既鮮味,幾好食。口水豬手: 個醬汁好濃郁,麻辣惹味,辣辣地又帶啲甜味,味道幾特別幾好食,豬手夠腍,味道好match黑椒峰蜜牛仔粒: 份量都唔少,骰仔牛柳粒配焗薯,配料有青紅椒及紅洋蔥粒,牛柳粒夠軟腍,黑椒味幾濃,加左唔少峰蜜,所以無論係牛柳粒定係焗薯都幾香甜,半價後好抵食。

2020-10-20