2019-03-17 17 瀏覽
男朋友知我鍾意食燒肉,就特登帶我去呢間日式燒肉餐廳到慶祝一下白色情人節🎉💖食燒肉之前食個沙律減低下食咁多牛同肉嘅罪惡感先,個沙律嘅菜同蕃茄都好新鮮,咬落去係雜雜聲,係好爽口嘅嗰啲,食完燒肉再食返少少菜同飲啖蜜桃梳打🍑係爽同埋仍可以清下口入面嘅熱氣嘅☺特上牛五花 👍👍👍👍 呢一個真係要推介,一咬落去啲脂肪同牛肉汁係勁豐富,食落去真係會有令人滿足嘅感覺壺漬牛肋條👍👍👍長長嘅牛肋條,重要有兩條咁多,岩岩好可以一人一條,味道調得好好,啖啖肉得黎脂肪又唔會太多, 雖然啲肉有啲實,不過有口感蔥燒牛舌👍👍👍👍牛舌爽口彈牙,包住啲蔥絲同埋加少少檸檬汁,個味道更加出豬五花👍👍👍👍除咗牛之外,仲叫咗個豬嚟食,食落去估唔到係落左柚子汁,但係個味又同豬match喎,係特別嘅嚴選霜降黑毛和牛西冷👍👍👍👍👍重頭戲一定係擺喺最後,呢個和牛淨係睇個樣都令人嘩一聲,入口即溶,好Juicy,不愧係黑毛和牛整體上我覺得呢間餐廳嘅食物係性價比高, 小小嘅店舖但係抽風系統一流,食完唔會成身都係燒肉味,而且門口會有一個locker畀你放衫/袋,locker上面仲會有一支衣物除味劑 ,就算食完之後都唔怕成身味啦~

特上牛五花 👍👍👍👍

壺漬牛肋條👍👍👍

蔥燒牛舌👍👍👍👍
牛舌爽口彈牙,包住啲蔥絲同埋加少少檸檬汁,個味道更加出

豬五花👍👍👍👍

嚴選霜降黑毛和牛西冷👍👍👍👍👍