2017-05-11 649 瀏覽
蒸氣火鍋一定要擇間舒服同夠冷氣既餐廳!今日嚟到尖沙咀分店,眼前一亮,大裝修靚都好多又好夠光,最好有卡位坐,4個人舒服準備食大餐。前菜係帶酸既白蘿蔔,好微辣既木耳同酸醬油既青瓜。醬油都好多,有齊晒基本,豉油 蔥 蒜。粥之外,每人都有碗湯飲老黃瓜燉唐排,我地要姫崧茸燉螺肉好清甜無油。之後就每人送三款脆皮乳鴿肉都ok,熱又脆既,肉實既。貝殼盛盤好多份量,包了大既刀貝同細既蕃薯蜆。刀貝爽口又大又彈點,甜過小蜆,點芝麻醬好食。蕃薯蜆好細,但無沙好奇正喎。2選1既生猛龍蝦OR刺身拼盤,之前食到依度都開始飽。生猛龍蝦每人半隻,肉爽身帶微甜,滿滿蒜頭。仲有4款海鮮未擇。生猛大元貝超級大大大隻又有小蒜蓉粉絲。肉質鮮滑起哂絲,個肓都好軟,香氣足。必食必擇,咁大隻都無腥又甜,重點飲汁,海鮮之選。美國桶蠔蒸完縮左一下,都無損佢既大大大同大家食慾,又有粉絲食。唔腥係好開心,以前食過腥既蠔,暈左!肉質滑潺潺唔錯。北韓鮮鮑魚大大隻有哂小針,無哂內腸!好有咬感,少彈但內肉厚外爽口。生劏龍躉件每人2件,細細件無骨OR少少大既。幾重膠,唔通好多膠原對皮膚好!過晒海鮮啦湯啦,貼心換碟就係肉類,菜類同包類。手切和牛肉份量大大

之後就每人送三款脆皮乳鴿肉都ok,熱又脆既,肉實既。

貝殼盛盤好多份量,包了大既刀貝同細既蕃薯蜆。

仲有4款海鮮未擇。

唔腥係好開心,以前食過腥既蠔,暈左!肉質滑潺潺唔錯。

過晒海鮮啦湯啦,貼心換碟就係肉類,菜類同包類。
手切和牛肉份量大大,牛味勁重,愛牛之選。第一次1分30秒老左d,之後短d就好食啦!

蟲草花清遠雞,蟲草花好食吸左雞油味,肉就幾嫩既。爽脆豬頸肉就爽好多,但油花比較多。
百花釀花菇好大粒花菇,個蝦膠好好口感又加花茹,好實在。丸有手打梅菜豬肉丸咸咸地,好食好軟少味精。鮮蝦丸又係起膠,鮮味重。自製鮮牛丸係另一種牛味,粉味無,真材實料!鯪魚球好軟身同小彈,有無牙都食得,帶老人家嚟都得。家鄉釀豆卜好香豆味,因為蒸既關係!肉鬆釀涼瓜,希望唔苦啦。。。。。。真係唔苦啦少甘,有肉係好好多,清下熱。

包有蔥花卷同馬拉糕好飽滿個肥。馬拉糕至愛,又有黑糖甜味又有澱粉質落肚暖胃。

菜有粟米係好甜細細舊。勝瓜水水的。
南瓜香芋粉粉嫩嫩既,雜菜好清淡好清胃口!

粥底係瑤柱鮮淮山粥,本身係比較清嘅粥底,但經過海鮮,雞同好多肉既汁煮,同菜香,已經變到好粉同好香。

食左好多好多,不枉我午餐食少啲,哈哈。服務一流,坐住等食,有d仲送到你碟添,任飲嘉士伯,仲有西瓜送。
  • 龍蝦