餐廳: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
資訊:

2017-08-04 1639 瀏覽
近期在facebook睇到差不多洗版下,這間店在尖沙咀開新店,而且在其他媒體大事宣傳下,頓時好紅,好多人都話好好食,有好高評價!咁啱又在我公司附近,所以好想試下。它開張第二日約埋班同事去過,但排長龍,地方細枱不多,覺得有排等,所以放棄了!有見及此,我地又太想食,於是唸好對策,今日再挑戰過!有同事去霸位先,另一同事排隊買,但由買票到等餐足足等左四十五分鐘,本人食飯時間才-個鐘,即是要在十五分鐘內食完碗面及包回公司!有同事已經不耐煩媽聲四起。如果其他人好似我得一個鐘食飯時間的話,要三思了外賣也一樣,因為佢係電腦出單,跟號碼的。講回價錢方面,37蚊三餸一面,加餸另加8蚊,以同區價錢來說是抵的!我叫左:咖映多士$13一塊厚面包開四,多士微暖,不太脆口,咖映欠香濃椰汁味,一般車仔面魚旦係細細粒陳皮魚旦,陳皮味香濃易入口,第一次食覺得幾特別!蘿白又淋又甜,韮菜餃細粒皮厚,無韮菜香味,一般!湯底做得hea,只有麻油味!而且超多味精可能佢辣味湯會好點。份量方面一般,男士要加餸加底!總括來說,同班同事意見一致,係名大於實!還要排咁耐隊,本人覺得唔值得!以我食過咁多間車仔面來說覺得它不是最好
外賣也一樣,因為佢係電腦出單,跟號碼的。
我叫左:
咖映多士$13
一塊厚面包開四,多士微暖,不太脆口,咖映欠香濃椰汁味,一般

車仔面
魚旦係細細粒陳皮魚旦,陳皮味香濃易入口,第一次食覺得幾特別
!蘿白又淋又甜
可能佢辣味湯會好點。份量方面一般,男士要加餸加底!

2017-08-03