一入去, 侍應已經帶我地去一張細枱, 仲叫我地坐埋一邊等下一班客搭枱, 得冇問題, 我都冇講嘢, 都唔使加一句, '係咁架嘑, 食就食, 嫌迫就去第間' 唔睇餐牌就點咗牛肚麵同油菜, 點知侍應寫單至知原來共$90碗麵嚟到原來係橡膠牛肚, 餿牛肺, 冇註明粗麵又俾粗麵, 仲俾埋拉麵師傅手部揸住實的的嗰舊麵頭, 唔怪得唔俾影相.食食下, 後面侍應講粗口 -   內地人唔順一拳還以顏色, 粗口男中拳後倒地詐死, 見冇人理佢又彈番起身, 不過面部有紅印, 但應無大礙, 跟著店方增援兇 內地人, 你推我撞, 場面混亂, 隔離枱女客花容失色, 為免城門失火, 殃及池魚, 從後門溜之大吉. 食咗橡膠牛肚, 餿牛肺, 死死實實粗麵, 仲要嚇餐死, 唔走有鬼.對面北園食飽飽只係$90有找.本土派見到都要為強國人歡呼!

唔睇餐牌就點咗牛肚麵同油菜, 點知侍應寫單至知原來共$90

對面北園食飽飽只係$90有找.

本土派見到都要為強國人歡呼!
2017-01-07