2021-02-23 64 瀏覽
經過尖沙咀K11,點都會比佢門口架篤篤吸引停低。起初以為佢係一間泰式按摩鋪,望真啲原來係一間泰國餐廳。門口吸引就原在話下,原來入面都好靚,好有泰國風。見到有放水燈既擺設,令人有種返左家鄉既感覺。以為食啲港式泰菜,但睇到Menu,泰國有特色既都有可以係呢到搵到,好似泰式明爐魚,條魚食落好鮮,肉唔實,熟得岩岩好。酸酸辣辣咁,好開胃。令一道要食既當然係生菜包。啲菜唔係蓉蓉爛爛,完整一片,無黃,賣相已經收貨。餡就有少少辣,唔會食得停,但唔食得辣既可能要諗諗。令外要食既當然係燒牛肉!!係九龍城食過泰餐都知,有一間既燒牛肉係必食!!今次都唔例外,一於試一試!食落唔Un,肉汁唔會留失好多,都好肯定即叫即燒,唔係燒定要先翻熱。直得推希望疫情快啲退,飛返轉家鄉,因為⋯⋯⋯啲思鄉病又發作啦

希望疫情快啲退,飛返轉家鄉,因為⋯⋯⋯啲思鄉病又發作啦