2017-02-08 688 瀏覽
第一次去食浜燒,朋友介紹海鮮好好食,仲勁贊服務超好,黎到尖沙咀就行去堪富利士道試下喇!想當年去得呢條街都係夜浦居多,估唔到而家多左咁多食堂,地點易搵,環境寛闊,日式擺設好得意,晉豬好鐘意講返食物先,主打浜燒海鮮,用料超新鮮,鮑魚放上爐燒還一直在動,全程有位服務員先生幫忙燒,仲細心切好給我們,少少既價錢,五星級的服務晉豬好鐘意門口既日式擺設,主動叫我影返張靚相重點推介的海鮮,蝦比我手掌還要大,鮑魚一直在動,食落鮮甜爽口,份量十足,賣相又靚,又好食又好睇有沒有看到蝦的長度,不是騙人的,真係好大隻,煮熟了肉質爽口彈牙,燒得剛剛好,口感很回味!蟹肉味道鮮甜,還給了三款鹽點蟹肉食,我個人比較喜歡岩鹽,少少咸仲提升了蟹肉的口感,推介燒帶子,燒之前還未開口,超級新鮮,帶子肉入口即溶咁,軟綿綿的口感我最愛,晉豬也很喜歡,視覺享愛中這個也是重點必食,蟹殼很多膏,放隻雞蛋一齊用爐燒,熟了塗在麵包一齊食,我也是第一次這樣吃,口感豐富,蟹肉味濃,配麵包食很特別,呢個回頭率高呢個我最最最愛,原條浦燒鰻魚,真係好好食,肉質鮮嫩,口感鬆軟,醬油味濃,食第一塊已經停唔到口,價錢適中,值得一試再試

晉豬好鐘意門口既日式擺設,主動叫我影返張靚相
2017-02-01