2024-11-06 223 瀏覽
今日同友人試左一個超正嘅晚餐,一定要分享下 ‼️‼️ 我哋總共試咗六款代表性嘅食品全部都食得好滿足,價格同味道都令人滿意‼‼️首先試咗『北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯』,湯底清甜帶點海洋氣息,絕對能俘獲你嘅味蕾。當你每一啖咬落去,你都會感受到帶子嘅鮮甜同紫菜嘅微咸,真係好滋味。跟住試『A5和牛薄燒』,肉質肥美, 質感細緻,盡情欣賞牛肉嘅原始風味。影響力強大!配埋呢個醬汁,真係引爆你嘅味蕾,太誘人喇。嚟到最期待嘅一款『純天然無添加魚湯』,四至五小時嘅慢熬,將魚骨嘅骨膠原原原本本嘅帶出嚟,每一啖都如絲如霧,微甜之中蘊含豐富嘅岩魚味,真係好飲呀🥰。另外也試咗呢個特色嘅甜品『梳乎厘班戟』,口感柔軟,甜度適中,食到最後都無覺得膩,一口接一口唔多夠喉🙌。最後要推介百食唔厭嘅『鵝肝吐司』,肥美嘅鵝肝搭配香脆嘅吐司,食起嚟滋味唔羨,每一口都令人感到滿足同享受👐。總括而言,尖沙咀『里木』呢間餐廳嘅食物加環境真係好捧場!我同朋友食得好高興,味道出眾,份量適中,服務員親切.環境舒適,值得一訪👍👍。而家距離我哋下一次食好野嘅時間已經唔剩幾多喇,我哋一定要再嚟『里木』,We'll be back ‼️‼️ 🎉🎉
全部都食得好滿足,價格同味道都令人滿意‼‼️