2019-08-09 1676 瀏覽
今日又陪女友在附近做facial,之後諗住系棉登徑搵食,見到這間日韓式燒肉店好似唔錯,就入去試試這間餐廳主打美國、日本、澳洲和牛,入到去環境都很好,座位好寬闊,坐得好舒適睇完餐牌,懶得自己燒,就叫咗set lunch服務很好,下單不久就先送上前菜、沙律、餐湯,前菜很韓式有三小碟,分別是芽菜、泡菜和醃青瓜,沙律配芝麻醬,餐湯超好飲,有點似韓式雪濃湯,而且更濃烤醬汁牛肉餐(配白飯及特選餐湯)- 日式烤肉feel,而且牛肉鮮嫩多汁,勁juicy,配合大量洋蔥香氣四溢,更加美味,鐵板上令牛肉能保持到熱度所以更香,更正安格斯特選牛肉眼丼飯餐(配特選餐湯)- 店員話此餐肉眼指定五成熟,半生熟嘅安格斯肉眼扒燒得好靚,肉味很濃再配上滿滿嘅紫菜、炸蒜,口感很好,好有層次,而且飯沾滿了肉汁和燒汁混合而成的汁醬超好味飲品方面我倆也選了梳打特飲,左邊是女友的鳯梨梳打特飲,而右邊是我的金桔梳打特飲鳯梨梳打特飲 - 菠蘿味很重,很濃郁金桔梳打特飲 - 清甜而帶有濃郁的金桔味整體可算是一間高質素餐廳,而且性價比不錯,下次可試燒肉,自己燒應該又有不同感想

睇完餐牌,懶得自己燒,就叫咗set lunch

前茶、沙律、湯

烤醬汁牛肉餐

安格斯特選牛肉眼丼飯餐

鳯梨梳打特飲 - 菠蘿味很重,很濃郁

金桔梳打特飲 - 清甜而帶有濃郁的金桔味

鳯梨梳打飲 和 金桔梳打特飲