2019-05-07 1487 瀏覽
今日朋友陪我去左尖沙咀apple store整iPad,整完諗住係附近揾個地方食個晚飯,行過此大廈,睇見好像不錯就上去試試上到去,地方也不少,坐得都幾舒服坐底後才認真睇餐牌,幾多選擇下,俾我嘅感覺係一間有車仔麵的茶餐廳而且車仔麵好像不錯,見到很多客人叫,不過我倆想叫飯食多啲同朋友各選了一個客飯加一餸互相share香煎潮式蠔你烙-邊位超脆身,而且完全無燶,但中間又香滑鬆軟,好香蛋味同蠔味,兩者混在一起,人間極品秘製蜜椒土豆牛腩粒-店員姐姐推介,這裡的招牌菜,原本因為臨時怕辣唔敢叫,再問清楚之下,原來不辣,所以order左超好味,薯仔炸至脆邊,再很重的蜜糖味,牛腩牛肉味濃,而且唔韌又有咬口咖哩雞扒飯-咖哩味超濃,好香,雞扒醃得好入味,沾上咖哩,更有層味初時吃以為咖哩只是微辣,但吃下去發現後勁好凌勵,好在朋友食得辣,佢仲話好好味蘿蔔牛腩飯-牛腩超淋,同秘製蜜椒土豆牛腩粒的牛腩粒完全兩個口味,但兩個一樣牛肉味超濃蘿蔔完全吸收了牛腩的肉味,清甜中吃到牛腩的香,而且無渣

上到去,地方也不少,坐得都幾舒服

而且車仔麵好像不錯,見到很多客人叫,不過我倆想叫飯食多啲

同朋友各選了一個客飯加一餸互相share

香煎潮式蠔你烙

秘制蜜椒土豆牛腩粒

咖哩雞扒飯

蘿蔔完全吸收了牛腩的肉味,清甜中吃到牛腩的香,而且無渣

蘿蔔牛腩飯
香煎潮式蠔你烙