2018-08-19 2161 瀏覽
約咗大肚婆朋友食晚飯,其中一個朋友又因工作關係拒絕食中菜,結果只能夠選食西餐,又要坐得舒服又要好食,最終決定喺地點方面嘅海港城食扒。我哋四個女仔都唔太大食,只係點左一個沙律做頭盤,三個主菜同三個sides,其實都已經好夠飽。食頭盤之前上咗麵包,個麵包過分硬其實真係好難食,至於Burrata cheese沙律就不過不失。 主菜我地點了Black Garlic Short Ribs (非常香口啲肉又夠軟同惹味),煎三文魚皮不夠脆口但都ok,仲有叫左美國USDA Rib Eye 佢既肥膏太大了,有點不值,但啲肉都好juicy,不錯。Sides 是黑松露薯條、烤蘆筍同Mac and cheese三款都好味啊,如果想靜靜地食下野,又坐得舒服,呢度可以再黎。