今日一早起身喺尖沙咀做野,都無時間食早餐,9點幾踩到差唔多下午4 點幾,真心肚餓頂唔順,不過又要快快手食完返嚟繼續工作,唯有到附近厚福街揾間茶記食完再摶殺!去到厚福街有間懷舊味十足既光榮冰室,見價錢幾抵,又乾淨,就入去坐底叫個飯食!下午茶雞脾餐只係$36 , 連鎖集團都做唔到既價錢!我就求快,叫左個$45 既咖哩雞扒飯快餐,今時今日尖沙咀區仲要4 字頭真係買少見少茶餐廳當然唔少得既係茶餐,不過今日無時間休閒咁食,唯有留返下次!除左幾樣主打野食外,其實仲有好多野食揀,全部都印晒喺檯面既餐牌上面!落完單,奶茶好快嚟到,茶香奶滑,正常水準ok! 而個飯都好快嚟到,雞扒大大塊,飯量唔惹少!十分抵食,咖哩汁少少辣,薯仔都稔既!唔錯!可能由於無食早餐,食完個飯仲有d肚餓,見佢個快餐質素都可以,即管再叫多份雞脾下午茶餐質飽自己再返上去做野!大大隻雞脾係生炸,有醃過,雞肉都帶少少咸同辣味,雞皮炸的香脆,未食都已經聞到吸引!特別要讚下佢既一口多士,啱晒鍾意食西多士又唔想叫成份嚟食既朋友,3件頭,一口一件,入面有流心既花生醬!加埋糖漿或煉奶,非常邪惡!估到尖沙咀都仲有咁低食既茶餐廳,位置仲要咁好,下次嚟

下午茶雞脾餐只係$36 , 連鎖集團都做唔到既價錢!

落完單,奶茶好快嚟到,茶香奶滑,正常水準ok!

估到尖沙咀都仲有咁低食既茶餐廳,位置仲要咁好,下次嚟開做野,又多個選擇!
  • 雞脾下午茶餐