之前介紹過嘅油麻地足球主題餐廳😜,原來佢哋尖沙咀都有分店,仲係主打快餐形式添🤣喺餐廳入面落咗單之後就可以自己搵位坐低,而食物可以自己添加醬汁(黑椒汁/蒜蓉汁/燒汁/咖喱汁),而湯方面就可以任飲羅宋湯🍅湯嘅質素都唔錯,幾夠熱❤️西班牙黑毛豬柳(自選飯或意粉)🐽$58豬柳幾大塊,仲有少少肥肉。煎得香脆,唔會太老。食落唔算鞋同乾,對得住個價錢!紐西蘭草飼牛肉眼🥩(自選飯或意粉) $68牛肉眼🥩有少少筋位,不過唔影響佢嘅口感。因為都切得幾厚,而且熟得啱啱好。牛味正常水平,配黑椒汁更好😌鹹蛋黃雞翼$38上次已經介紹過😆所以今次繼續encore!估唔到主打快餐嘅分店,水準同主店一樣咁高!同樣炸出黎都有肉汁,鹹蛋黃好多🌟邪惡之選❤️活龍蝦🦞配意粉$88龍蝦🦞有半隻,上面有少少芝士🧀海水味濃,肉質爽彈,肉量適中😆意粉🍝個汁係蕃茄,比牛排個款意粉淋一啲。我比較中意呢隻意粉,因為佢非常掛汁,而個汁係偏酸個種。仲有好多蕃茄同少量三色椒🫑感覺層次豐富❤️朱古力🍫飲品都幾有心思,估唔到呢個價錢都裝飾得幾靚❤️環境方面,雖然係快餐形式,但係座位同堂食嘅差唔多,位置分分鐘闊過油麻地嗰間🤣而且環境光猛,仲有阿仙奴球衣,足球⚽️

西班牙黑毛豬柳(自選飯或意粉)🐽$58
西班牙黑毛豬柳(自選飯或意粉)

紐西蘭草飼牛肉眼🥩(自選飯或意粉) $68
紐西蘭草飼牛肉眼🥩(自選飯或意粉)

鹹蛋黃雞翼$38
鹹蛋黃雞翼

活龍蝦🦞配意粉$88
活龍蝦意粉

朱古力🍫飲品都幾有心思,估唔到呢個價錢都裝飾得幾靚❤️
飲品

環境方面,雖然係快餐形式,但係座位同堂食嘅差唔多,位置分分鐘闊過油麻地嗰間🤣而且環境光猛,仲有阿仙奴球衣,足球⚽️都幾有心思👍🏻

食物質素方面,食物嘅選擇都幾多💕,而且食菜質素同價錢成正比,而且上菜速度非常快。如果附近嘅人想去野餐嘅話,其實喺呢度幾適合。因為佢個包裝設計幾方便同美觀🤣

總括而言,不論你係唔係阿仙奴球迷🤣,呢間餐廳嘅食物質素同埋性價比都高,如果喺尖沙咀區想平平哋食啲嘢😌,又唔想幫襯連鎖店嘅話,呢間都幾合適㗎🥰

人均消費: $150以下

地址:Lockeroom Express (佐敦)
佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖

2021-04-18
鹹蛋黃雞翼
紐西蘭草飼牛肉眼🥩(自選飯或意粉)
西班牙黑毛豬柳(自選飯或意粉)
活龍蝦意粉