Happy Friday黎左依間係諾士佛台樓上既超人氣韓式餐廳開心一下!一開lift已經見到餐廳門口精緻活力既裝飾,好似隨意門咁一瞬間到左韓國,門口有隻超大隻勁得意既公仔,絕對係一個打卡位呀!餐廳整個氛圍都係年輕活力,播放住流行的Kpop音樂,配合埋燈光及裝潢,一入到餐廳已經有種開心的感覺。Happy Friday當然要飲返杯啦,男朋友就叫左韓國特色的燒啤,即係燒酒溝啤酒,酒量唔好既朋友要小心呢xd我就叫左杯First Crush, 係韓式調酒黎,顏色呈迷人既粉紅色,少少似平時飲開的margarita,飲落甜甜地都幾好飲架!Butter X Garlic 無骨炸雞配脆脆薯格炸雞既size夠晒大件,份量亦都唔少。食落外脆內嫩,依舊保留到肉汁唔會令雞肉變得鞋。點埋岩鹽香蒜牛油醬更加惹味!而薯格亦炸得好好食呢!黑松露鐵板芝士炸醬拉麵超邪惡嘅一道主食,滿滿的芝士配上炸醬麵,仲有一隻太陽蛋麵條煙煙韌韌夠晒彈牙,撈埋芝士食非常之邪惡呀!芝士香味濃郁,仲會有拉絲嘅效果呢!

Butter X Garlic 無骨炸雞配脆脆薯格

黑松露鐵板芝士炸醬拉麵
超邪惡嘅一道主食,滿滿的芝士配上炸醬麵,仲有一隻太陽蛋