2020-11-13 2311 瀏覽
最近疫情穩定了,飯聚也多了點! 跟好友一聚,想吃得causal點,唔食中西日式,食串燒呢個提議也不錯了吧~ 呢間串燒店賣點係大串,比起外面食既起碼多一半分量,燒汁係自家制,幾香幾惹味~牛舌係食串燒必點,呢度厚切得黎更係大片。口感好好,煙煙韌韌,咬開仲有肉汁,夠juicy~孜然粉羊肉串食羊肉當然要有少少羶味先正,加上有孜然粉真係特別香~ 特色燒免治雞肉棒雖然唔似日式咁有蛋黃拌吃,不過燒得幾香有d軟骨都唔錯~ 燒原條茄子都有兩種口味我哋就食咗蒜蓉,另一款係微辣肉碎。肥嘟嘟既造型睇落特別肥美!! 上面有炸蒜同埋生蒜特別香口惹味~ 夾起一絲絲出哂煙既茄子,感覺特別暖胃~扇貝、燒廣島蠔都有《肚餓了拼盤》我倆都係愛蠔之人,可以試齊6款真係正! 大大隻蠔,分別有黑松露香菇醬燒、芝士燒、蒜蓉燒、蒜香勁辣燒、蜜糖燒、黃金醬燒我最中意係蒜香勁辣燒~ 超級多蒜蓉,辣辣地幾過癮雖然都怕食完會有散不了既蒜蓉味,但好味真係唔理咁多~另外芝士燒都好正芝士面層焗到有脆邊好香,邪惡但美味燒韮菜唔乾,有淡淡既蜜糖甜味。燒鰻魚 燒到有少少焦邊,加埋鰻魚汁好香口!
最近疫情穩定了,飯聚也多了點!

孜然粉羊肉串
食羊肉當然要有少少羶味先正,加上有孜然粉真係特別香~

特色燒免治雞肉棒
雖然唔似日式咁有蛋黃拌吃,不過燒得幾香有d軟骨都唔錯~

燒原條茄子都有兩種口味我哋就食咗蒜蓉,另一款係微辣肉碎。
肥嘟嘟既造型睇落特別肥美!!
上面有炸蒜同埋生蒜特別香口惹味~
夾起一絲絲出哂煙既茄子,感覺特別暖胃~

扇貝、燒廣島蠔都有《肚餓了拼盤》
我倆都係愛蠔之人,可以試齊6款真係正!
我最中意係蒜香勁辣燒~
超級多蒜蓉,辣辣地幾過癮
雖然都怕食完會有散不了既蒜蓉味,但好味真係唔理咁多~
另外芝士燒都好正
芝士面層焗到有脆邊好香,邪惡但美味

燒韮菜唔乾,有淡淡既蜜糖甜味。

燒鰻魚 燒到有少少焦邊,加埋鰻魚汁好香口!