餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

黃店小黑糖 @hkbaroness 位於尖沙咀厚福街,係台灣過江龍既黑糖珍珠鮮奶店,因為一個好朋友👭🏻介紹俾我,佢勁鍾意飲呢間🤣,次次經過一定會買番杯,而我今次就試咗個名好特別嘅歐蕾啦~🧋泰好喝歐蕾 💰34 (8.5/10)我問店員歐蕾即係咩,原來係鮮奶嘅意思,而呢杯嘢飲即係泰式奶茶加明治鮮奶,雖然我知佢嘅黑糖珍珠好好食🥺但為咗減低罪惡感,我額外加咗仙草!但都好驚喜,🧋泰式奶茶唔會過甜,甜度岩岩好,配上鮮奶同埋仙草飲🥛,冇諗過咁夾,感覺好清新又唔會過濟,但係呢杯野飲唯一一個缺點就係太多冰冇得叫少冰🥺好快就飲完❄️

🧋泰好喝歐蕾 💰34
(8.5/10)
泰好喝歐蕾
2021-08-27
10 分鐘 (外賣自取)
泰好喝歐蕾