尖沙咀人氣長龍石燒漢堡扒專門店福岡漢堡扒 📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖➰好歌推介「世上有人不信,都總有人相信,這一個人,可以迎難漸進。」#唱情歌的人 #林峯➰唔洗帶口罩,唔怕食完燒肉濃味食物焗到成個口罩都一浸味,所以今日就特登揀左依間福岡石燒漢堡扒解放下。依間石燒漢堡扒係厚福街開店都有一段時間,每次經過都會懷念係日本福岡食到嘅鐵板石燒漢堡扒,但其實依間係韓國嘅過江龍店,所以除左DIY石燒漢堡扒亦加入左韓式嘅元素。✥兩人套餐 Ver.3 💲359 -芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中) *2-月見味噌牛丼飯-罐裝飲品*2-沙律及湯𖥕芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)*2 ⭐️4.1/5⭐️點好餐後,店員隨即為我地奉上沙律﹑湯及醬料,好快兩份和牛漢堡扒已經上枱,店員隨即為我地介紹食法。.漢堡扒用上澳洲和牛搓製而成,鐵板上亦加入咗韓式元素嘅芝士蛋鋪底,粉嫩漢堡肉球令人恨不得食之而後快,每枱客人面前亦增設一個抽風裝置,防止油煙味四散,我地小小咁切開一塊漢堡連和蒜片扒放上熱石燒,和牛漢堡嘅油脂同香氣立即四散,DIY石燒嘅”滋滋”聲非常治癒,兩邊煎香過後,立即將熱辣辣冒煙和牛漢堡送入口,牛味濃郁,油脂感係口腔回蕩,而且
尖沙咀人氣長龍石燒漢堡扒專門店

福岡漢堡扒
📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖

➰好歌推介
「世上有人不信,都總有人相信,這一個人,可以迎難漸進。」
#唱情歌的人 #林峯

✥兩人套餐 Ver.3 💲359
-芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中) *2
-月見味噌牛丼飯
-罐裝飲品*2
-沙律及湯

𖥕芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)*2 ⭐️4.1/5⭐️
漢堡扒用上澳洲和牛搓製而成,鐵板上亦加入咗韓式元素嘅芝士蛋鋪底,粉嫩漢堡肉球令人恨不得食之而後快,每枱客人面前亦增設一個抽風裝置,防止油煙味四散,我地小小咁切開一塊漢堡連和蒜片扒放上熱石燒,和牛漢堡嘅油脂同香氣立即四散,DIY石燒嘅”滋滋”聲非常治癒,兩邊煎香過後,立即將熱辣辣冒煙和牛漢堡送入口,牛味濃郁,油脂感係口腔回蕩,而且高溫石燒過後做到外脆內軟,唔洗點醬料亦已經夠味,之後再試咗混和蛋同芝士一齊食,增添口感同層次感,玩得又食得,非常滿足。

𖥕月見味噌牛丼飯 ⭐️4/5⭐️
套餐仲有一碗味噌牛肉飯,份量亦非常足料,完全足夠兩人食用,牛肉鋪滿整碗丼飯,配料仲有雜菇增加口感,撈勻蛋黃後,加上飯底亦有醬汁,令整碗丼飯更加滋味。
月見味噌牛丼飯

➰總結
餐廳主打石燒漢堡扒,市面少見,而且玩得又食得,一直都係排隊人龍熱門店。餐廳轉流速度亦快,侍應亦好貼心見我地仲有少少漢堡扒未食完,主動幫我地更換一塊熱石,繼續享用美食。好推薦大家嚟試一試。

➿➿➿
#福岡漢堡扒
#尖沙咀美食#尖沙咀#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#芝士蛋蒜和牛漢堡扒

世上偶遇也是重遇,祝大家拼命無恙🫶🏻
賣吓廣告先,一個90後偽文青鐘意食好西聽好歌去旅行😋🎵✈️
有興趣睇更多好西好歌好玩推介,或者大家有好嘢Share嘅🥳
請大家Follow下我IG,比D支持,多謝✨:@healoop.foodie

月見味噌牛丼飯
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒